Najbolja mjesta za posjet tijekom Adventa

Očaravajući božićni sajmovi, imanje iz bajke s 2 milijuna lampica i klizanje uz Jadran - dobrodošli u Hrvatsku za vrijeme Božića!

Iako Advent službeno započinje prvom upaljenom svijećom adventskog vijenca, duh Božića počinje obuzimati zemlju i prije toga.

6. prosinca Hrvati slave Svetog Nikolu. Dan prije, svako dijete stavi čizmicu na prozor. Ako su bili dobri, ujutro će pronaći čizme pune slatkiša i igračaka. Na Svetu Luciju, čiji se dan slavi 13. prosinca, obitelji sade pšenicu u male posude. Cilj je uzgajati pšenicu do Božića, a zatim je staviti ispod božićnog drvca kako bi simbolizirala obnovu života. Obitelji tradicionalno ukrašavaju drvca na Badnjak, a zatim uživaju u obiteljskoj večeri. Bakalar, puretina s mlincima i fritule samo su neke od delicija koje možete pronaći na hrvatskom božićnom stolu.

Naravno, djeca dobivaju poklone i od Djeda Božičnjaka! Osim otvaranja darova, Božić se obično provodi jedući tradicionalnu božićnu hranu, pijući kuhano vino, gledajući klasične božićne filmove i družeći se s obitelji i prijateljima.

Ako želite osjetiti radost Božića u Hrvatskoj, pogledajte najbolja mjesta za posjet tijekom Adventa.

Dubrovački zimski festival

Osim što je popularna ljetna destinacija, Dubrovnik je i vrhunsko božićno odredište. Stari grad oživljuje mirisom dalmatinskih slastica poput fritula i zvukovima kolende, dubrovačkih božićnih pjesama. Dok se zagrijavate uz šalicu kuhanog vina, možete provjeriti rukotvorine i božićne ukrase lokalnih umjetnika.

Zimski akvarel u Splitu

Tijekom Adventa, poznata splitska ljetna šetnica Riva pretvara se u pravu zimsku zemlju čudesa. Tamo možete slušati dalmatinske zborove klapa Acapella, pregledavati autentične suvenire i isprobati ukusnu mješavinu mediteranske i kontinentalne božićne hrane. Božićni ugođaj se širi cijelim gradom - klizalište možete pronaći u Strossmayerovom parku, zabavu za djecu u Marmontovoj ulici i karaoke zabave u Splitu 3.

Ekološki sajam u Šibeniku

Šibenska Adventura jedno je od novijih božićnih događaja u Hrvatskoj. Glavni dio sajma odvija se u gradskom parku, gdje su sva stabla osvijetljena božićnim lampicama. Možete uživati ​​u pogledu dok slušate koncerte na otvorenom, kližete se i pijete kuhano vino.

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu je već više puta proglašen najboljim u Europi. Postoji više od nekoliko čarobnih mjesta koja se moraju posjetiti, poput glavnog trga s ogromnim božićnim drvcem, parka Zrinjevac s blistavim božićnim lampicama i Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu. Najljepši Advent u Hrvatskoj nudi i najeklektičnije gastronomske specijalitete. Možete jesti bilo što, od kobasica do pljeskavica i sushija, te piti razne vrste kuhanog vina i rakije.

Božićna priča obitelji Salaj

Obitelj Salaj stvorila je nevjerojatno mjesto za posjet za vrijeme Božića u Grabovici kraj Čazme. Više od dva milijuna božićnih lampica ukrašava grane svakog drvca na njihovom imanju od 60.000 m². Svjetla su također sastavljena u razne oblike poput Djeda Božičnjaka, snjegovića, jaslica i životinja poput sobova, pingvina i medvjeda. Na ovom bajkovitom mjestu, svaki dan završava vatrometom.

Kao što vidite, Hrvati jednostavno obožavaju Božić. Pronađite i vi svoj božićni duh i zabavite se na jednom od naših najljepših božićnih destinacija!