Dalmacija: destinacije koje morate posjetiti u 2021. godini

Dalmatinska mjesta su mamac za ljubitelje prirode, ljubitelje povijesti i urbane istraživače. Stara gradska jezgra Dubrovnika, Dioklecijanova palača u Splitu, Morske orgulje u Zadru, Plitvička jezera i Nacionalni park Krka - ove super poznate lokacije u Hrvatskoj vjerojatno su na vrhu liste za posjet. Zaista su prekrasne, ali neka manje poznata mjesta jednako su očaravajuća, a posjet njima zasigurno će biti iskustvo za pamćenje!

Modra špilja Biševo

Kad sunčeva svjetlost kroz more uđe u Modru špilju i odbije se od vapnenački pod špilje, stvara se plavi, blistavi efekt. Ovo čarobno mjesto jedno je od omiljenih među turistima koji posjećuju Hrvatsku, a svake godine sve više ljudi želi osjetiti umirujuću atmosferu špilje. Ako želite biti jedan od njih, provozajte se jednosatnom brodicom iz malog mjesta Komiža na otoku Visu.

Olupina broda Jablanac

Jablanac potvrđuje dvije stvari - prvo, da je Jadransko more uistinu kristalno čisto, i drugo, da je Hrvatska jednako fascinantna i iznad i ispod površine. Ako želite istražiti potonje, razmislite o posjeti zapanjujućoj olupini broda Jablanac. Njemački brod iz Drugog svjetskog rata možete uočiti s okolnih brežuljaka uvale Zavratnica, smještenih na obali u blizini otoka Raba i Paga. Kako biste pobliže razgledali ostatke broda, obucite svoju opremu za ronjenje i krenite u podvodnu avanturu.

Otok Galešnjak

Od 1.244 hrvatska otoka, Galešnjak je jedini koji se proslavio širom svijeta zahvaljujući svom obliku. Otočić širok 50 metara u blizini Biograda na Moru najveći je otok u obliku srca na svijetu. Romantično mjesto privlači znatiželjne parove na Valentinovo kada mu se mogu diviti s broda ili, još bolje, uživati ​​u spektakularnom pogledu iz zraka.

Otok Mljet

Prema grčkoj legendi, Mljet je mjesto gdje je nimfa Kalipso sedam godina držala Odiseja u zatočeništvu. Nacionalni park Mljet najstarije je morsko zaštićeno područje na Mediteranu, ima dva jezera, otok u sredini (da - to je otok na otoku) i benediktinski samostan iz 12. stoljeća. Nije ni čudo što je Lonely Planet jednom nazvao Mljet "najprivlačnijim otokom na Jadranu".

Tvrđava sv. Nikole, Šibenik

Visoki kameni zidovi utvrde pravi su kontrast prirodi na šibenskoj obali. Mlečani su u 16. stoljeću, pokušavajući blokirati turske napade, izgradili jednu od najbolje očuvanih tvrđava duž hrvatske obale. Oblik strijele nalik tvrđavi i 32 topa bili su toliko zastrašujući da je nikad nitko nije pokušao srušiti. Pogledajte službenu turneju sa šibenske rive do Tvrđave Svetog Nikole i uživajte u ovoj renesansnoj građevini.

Zaintrigirale su vas prirodne ljepote i povijesno blago ovih mjesta? Ako je odgovor da - stavite ih na svoj popis za posjet u 2021. godini.